Ce este Lamaze?

Lamaze International este o organizație nonprofit, un lider global de încredere, cu misiunea de a avansa sarcina, nașterea și îngrijirea timpurie a copilului în mod sigur și sănătos prin educație bazată pe dovezi.

Viziunea Lamaze este de a fi liderul global de încredere în asigurarea că toți părinții iau decizii încrezătoare și informate, cu sprijinul și resursele necesare pentru a avea nașteri sigure și sănătoase.

Scopul nostru este simplu: dorim ca toți părinții să se simtă încrezători, susținuți și puternici în timp ce își pun întrebări, iau decizii și navighează prin sarcină, naștere și părintealitate.

Piloni Cheie

Acești trei piloni definesc esența a ceea ce reprezintă Lamaze:

bazat pe dovezi

Educația și practicile Lamaze sunt ferm ancorate în cele mai recente cercetări.

În tot ceea ce oferim, recomandăm opțiunile cele mai sigure și sănătoase pentru părinți fără a judeca.

respect

Călătoria fiecăruia spre părintealitate este unică. Primim și respectăm toate persoanele și familiile din fiecare colț al lumii. Indiferent de așteptări sau valori, credem ferm că toată lumea beneficiază de o sarcină și naștere informate.

transformator

Călătoria de la sarcină la părintealitate poate fi transformatoare pentru familiile respective. Dorim ca părinții să se simtă încrezători în a pune întrebări și a lua decizii informate, și să se simtă în confort să preia controlul asupra călătoriei lor personale.

De ce Lamaze?

Educația și practicile Lamaze se bazează pe cele mai bune dovezi medicale actuale disponibile. Ele pot contribui la reducerea utilizării intervențiilor inutile și la îmbunătățirea rezultatelor generale pentru mame și bebeluși. Lucrând îndeaproape cu familiile, furnizorii de îngrijire medicală și educatorii certificați Lamaze, milioane de părinți au obținut rezultatele dorite în timpul nașterii folosind practicile Lamaze.

Ca organizație nonprofit, munca Lamaze International este susținută de mulți voluntari activi și neplătiți care își oferă generos timpul și talentul. Voluntarii servesc în Consiliul de Administrație, Consiliile de Educație și Acreditare și în diverse comitete și echipe de lucru Lamaze. Voluntarii sunt inima Lamaze International!

 

Lamaze Îi Primește cu Brațele Deschise pe Toți Părinții 

Călătoria prin sarcină și părintealitate este unică pentru fiecare persoană. Nașterea este la baza practicii noastre. Lamaze îi primește și respectă pe toți indivizii și familiile în această călătorie din fiecare colț al lumii.

Indiferent cine sunteți, unde locuiți, pe cine iubiți sau ce limbă vorbiți, dorim să fim alături de voi în călătoria voastră de la sarcină la părintealitate. Credem că nașterea este transformatoare pentru fiecare familie și că fiecare merită o experiență de naștere sigură și sănătoasă.

Scopul nostru este simplu; dorim ca toți părinții să se simtă încrezători, susținuți și puternici în timp ce își pun întrebări, iau decizii și navighează în călătoria lor individuală prin naștere și părintealitate.

FILOZOFIA SARCINII
 • Trupurile femeilor sunt concepute să hrănească și să îngrijească bebelușii prin sarcină.
 • Lunile de sarcină sunt necesare pentru ca bebelușii să se dezvolte și să crească, pentru ca trupurile femeilor să se pregătească pentru naștere și alăptare, și pentru ca părinții să se pregătească pentru părintealitate.
 • Sarcina oferă o oportunitate părinților de a începe să formeze legături pe viață cu bebelușii lor.
 • Un bun sistem de sprijin și un stil de viață sănătos promovează o sarcină, naștere și bebeluș sănătoase.
 • Sistemul de îngrijire medicală și furnizorul de îngrijire pot crește sau scădea încrederea unei femei în sarcina sa și capacitatea sa de a avea un bebeluș sănătos.
 • Educația Lamaze ajută femeile să aibă încredere, să-și încredințeze abilitatea innată de a naște și să ia decizii informate despre sarcină, naștere, alăptare și părintealitate.
FILOZOFIA NASTERII
 • Femeile au o abilitate innascută de a naște.
 • Nașterea este transformatoare în viața unei familii.
 • Încrederea și abilitatea femeilor de a naște sunt îmbunătățite sau diminuate de furnizorul de îngrijire și locul nașterii.
 • Femeile au dreptul la îngrijire respectuoasă și sprijin continuu.
 • Femeile au dreptul să nască fără intervenții medicale rutiniere.
 • Nașterea poate avea loc în siguranță acasă, în centre de naștere și în spitale. Îngrijirea bazată pe dovezi ajută la îmbunătățirea rezultatelor nașterii.
 • Educația în naștere Lamaze împuternicește femeile să facă alegeri informate în ceea ce privește îngrijirea medicală, să-și asume responsabilitatea pentru sănătatea lor și să-și încredințeze abilitatea de a naște.
FILOZOFIA "PARENTING"
 • Parentingul pozitiv este vital pentru sănătatea fizică, emoțională și spirituală a copiilor, părinților și a societății noastre în ansamblu.
 • O experiență de naștere sigură și sănătoasă oferă o bază solidă pentru creșterea și educarea copiilor.
 • Creșterea și educarea copiilor este o muncă plină de bucurie, importantă, provocatoare și profund satisfăcătoare, demnă de toate eforturile fiecăruia.
 • Creșterea și educarea copiilor începe înainte de naștere. Conexiunea intimă dintre copii și părinții lor trebuie să fie respectată și protejată pe tot parcursul vieții.
 • Părinții au roluri unice și insurmontabile în viața copiilor lor.
 • Sugarilor și copiilor le merge bine în interacțiunea apropiată și consecventă cu părinții lor.
 • Creșterea și educarea copiilor este o artă învățată; cei mai importanți profesori sunt proprii părinți, familia și copiii noștri.
 • O bună creștere și educație a copiilor necesită sprijinul familiei, prietenilor și comunității.
 • Cunoștințele și sprijinul îmbunătățesc încrederea și abilitatea părinților de a lua decizii informate care să satisfacă atât nevoile lor proprii, cât și nevoile copiilor lor.